Jaa…. het is zomervakantie! Voor ons dan ieder geval, regio Midden heeft sinds gisteren officieel vakantie. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet heel goed ben in vakantie. Ik moet echt weg zijn, om het vakantie gevoel te hebben. Gelukkig hebben wij voor deze vakantie wat leuke dingen gepland én ik heb nog wat bucket list wensen! Lees je mee?

Vakantie naar Frankrijk

Deze vakantie gaan gaan wij lekker naar Frankrijk! Na een sta caravan op de camping in de buurt van Parijs. Drie jaar geleden (de laatste vakantie voor corona zal maar zeggen) zijn wij hier ook geweest en dat is toen goed bevallen! Toen hebben wij deze camping uitgekozen omdat het in de ‘buurt’ van Disneyland Parijs is. We hadden toen een jaarkaart en zijn in de vakantie ook nog een paar dagdelen geweest. Ik vertel je straks of wij dit keer ook nog naar Disneyland gaan.

Naar Parijs

Maar goed, zoals gezegd zit de camping vlakbij Parijs. De vorige keer zijn wij twee dagen naar Parijs geweest met de kinderen; nog best een uitdaging maar het is goed gegaan.
De oudste wil dit jaar ook weer naar Parijs; hij heeft hernieuwde interesse haha. En dat snap ik; de vorige keer was hij 10 jaar. Als je 13 jaar bent, dan is de wereld echt wel anders. Een dagje Parijs staat dus zeker op de planning.

Niet naar Disneyland Parijs…

Natuurlijk hadden wij deze vakantie ook nog even wat dagjes Disneyland Parijs mee willen pakken; al is het alleen maar om het nieuwe Avenger gedeelte te zien! Ik heb voor de grap ook nog even gekeken wat het zou kosten; een nachtje in ons favoriete Disneyhotel Sequoia Lodge, voordat we naar de camping zouden gaan. Maar auch… dat was niet grappig.
Dit, het feit dat het in de zomervakantie erg warm en druk is in Disney én het feit dat het waarschijnlijk nog drukker zou zijn door de opening van het nieuwe Marvel gedeelte; heeft ons doen besluiten om deze zomervakantie niet naar Disneyland te gaan. Met pijn, heeeel veel pijn, dat wel. Maar goed, we zijn in mei nog geweest en onze tijd komt wel weer!

Een minicruise naar Newcastle

Ieder jaar ga ik een nachtje weg met onze oudste; even wat one on one time. Vorig jaar gingen wij een nachtje naar Breda en dit jaar, ja, waar ga je heen met een puberjongen van 13 jaar. Hij houdt van steden en reizen; en toen kwam ik de minicruise naar Newcastle tegen.

Met de trein naar Londen

 

 

Voor de herfstvakantie hebben wij trouwens ook al plannen; we gaan een midweek naar Landal!