in ,

Review: Kleutersmoeltjesschrift

Sinterklaas… een heerlijke tijd, maar voor veel kinderen ook een drukke, verwarrende tijd. Voor die kleintjes kan het leven sowieso wel eens erg druk zijn, dat merk ik tenminste wel bij ons jongste. Daarom is het belangrijk dat hij voordat hij naar bed gaat nog een moment rust heeft. Het Kleuter Smoeltjesschrift is daar perfect voor!

Momentje van rust

Een momentje van rust, zeg maar bezinning haha, is voor hem erg belangrijk! En dat moment krijgt hij met het smoeltjesschrift. Dit is een mooi, vrolijk boek voor kinderen, waar ze iedere dag kunnen aangeven hoe hun dag was. Een dagboek dus eigenlijk. Of het een leuke dag was, hoe het eten was en waar je gespeeld hebt. Ook zit er vaak een extra opdracht bij, zoals ‘teken je vrienden’, ‘kleur de goede vorm’ en ‘Zo zie ik er uit onder een regenboog’.

Smiley’s of smoeltjes

Kinderen kunnen het al snel zelf invullen, omdat het met icoontjes is aangegeven. Vooral met smiley’s, smoeltjes dus! Vandaar ook de naam ‘Smoeltjesschrift’! Maar het is leuker om het samen in te vullen, mijn zoontje begon ook ineens hele verhalen te vertellen bij het invullen. Waarom school wel of niet leuk was en wat hij van de opdracht vond. Normaal stel ik deze vragen vaak uit school of tijdens het eten, maar het lijkt wel of hij nu meer de rest heeft om de vraag te beantwoorden.

Het boek

Zoals gezegd, het is een mooi vorm gegeven boek; echt voor de doelgroep. De vragen en opdrachten in het boek zijn heel divers; de ene vind hij leuker om te doen als de andere. Geen probleem toch en soms heeft hij geen zin in de opdracht en dan zie ik een paar dagen later dat hij op een ander moment het heeft gedaan. Het is echt zijn boekje, want mij mag hij zelf weten wat hij er mee doet. En dat vind hij heerlijk!!

Mocht het concept je bekent voorkomen; dat kan! Je hebt namelijk ook het ‘gewone Smoeltjesschrift‘, die is voor kinderen vanaf 8 jaar. Deze is dus voor jongere kinderen.

Winactie

Ben je benieuwd geworden naar het Kleutersmoeltjesboek? Wij mogen er eentje weggeven! Wil jij kans maken? Doe dan mee met onze winactie! Dat kan door jouw reactie hieronder achter te laten of via facebook. Meedoen kan tm 3 december!

Image Credits: Smoeltjesschrift.

Martine
Vrouw van, moeder van, maar vooral mijzelf! In mijn blogs vertel ik graag over mijn persoonlijke ervaringen als een van de supermoms. Ik ben ook oprichter van eenkadovoor.nl, er zullen dan ook regelmatig cadeautips voorbij komen 🙂
Martine

Latest posts by Martine (see all)

What do you think?

1k Points
Upvote Downvote

Written by Martine

Vrouw van, moeder van, maar vooral mijzelf! In mijn blogs vertel ik graag over mijn persoonlijke ervaringen als een van de supermoms.
Ik ben ook oprichter van eenkadovoor.nl, er zullen dan ook regelmatig cadeautips voorbij komen :)

5 Comments

  1. Super! Hier een zoontje die z’n emoties moeilijk kan uitdrukken en weinig vertelt over z’n dag. Deze zou zeker van pas komen!

  2. Ohh, ideaal! Onze dochter heeft veel moeite om te vertellen hoe ze zich voelt na een schooldag. Ze zit pas op de kleuterschool en dat is toch even een hele omschakeling.
    Kortom, ik die graag mee want ik denk dat dit de uitkomst is .

  3. Ik doe graag mee voor onze middelste zoon,
    Een rustige, lieve jongen die tussen zijn drukke broers niet opvalt en we echt op moeten passen dat hij wel zijn aandacht krijgt

  4. Dit is echt geweldig, Wat een mooie manier om de dag door te nemen, met de daarbij behorende emoties.
    De stiefkinderen van mijn zusje zijn al iets ouder en hebben het gewone smoeltjesschrift, dus ik ken het concept. Ik zou dit exemplaar heel graag winnen voor mijn eigen dochter.

Sammy’s Avonturen in Omniversum

Rupsje Nooitgenoeg in het theater!