in

14 feitjes over de Minions die je moet weten

Het begon allemaal een paar jaar geleden, met de film Verschrikkelijke Ikke. Die grappige gele wezens met ieder een eigen karakter vielen erg op. Niet alleen bij kinderen maar ook volwassenen vinden ze leuk. De ene is heel ondeugend terwijl de ander juist erg voorzichtig is. Daarnaast kunnen deze wezens nogal onhandig zijn. Je ziet ze tegenwoordig overal op tv, shirtjes, in tijdschriften en natuurlijk ook als speeltjes voorbij komen. Kortom de Minions zijn erg populair geworden. Iedereen kent ze wel en ook in ons huis zijn ze niet weg te krijgen!

Nieuwe film

Kunnen jouw kinderen ook geen genoeg krijgen van de Minions? Goed is er helemaal goed nieuws; er komt zelfs weer een nieuwe Verschrikkelijke Ikke film uit; die keer met jonge Minions!  MINIONS: HOE GRU SUPERSCHURK WERD / MINIONS: THE RISE OF GRU zou in 2020 in de bioscoop komen, maar is al meerdere keren uitgesteld. Zo jammer. Benieuwd naar de trailer? Die staat helemaal onderaan; bekijk eerst eens deze Minions feitjes!

Minions feitjes

Lees hier de 14 leuke weetjes over deze geweldige wezens. Misschien wist je de meeste feiten al maar er zitten vast veel dingen tussen waar je helemaal niks van af wist. Bijvoorbeeld over hun taal, favoriete eten en films.

 1. Er zijn vijf verschillende Minion haarstijlen.
 2. De lange Minions hebben allemaal dezelfde haarstijl.
 3. Ze hebben slechts drie vingers.
 4. Minions met 1 oog zijn zelden lang.
 5. De ‘taal’die de wezens spreken, is een soort van een mix tussen Frans, Engels, Italiaans, Koreaans en Russisch. Kinderen begrijpen precies wat ze bedoelen!
 6. Deze woorden herken je vast wel uit de films; “Banana”, “Bapples” “para tú” (voor jou), “Da” en “Hana”
 7. Ze zijn gek op, of zeg maar geobsedeerd door, bananen! Dus als je ze ooit een cadeau zou moeten geven…
 8. Ze zijn ook gek op appels en papaya’s.
 9. In de eerste film van Verschrikkelijke Ikke hebben de Minions een beetje scheve tanden, maar in de tweede film staan ze gewoon recht.
 10. Alle Minions hebben een mannelijke naam.
 11. De wezens kunnen in de ruimte ademen en zelfs leven!
 12. We weten de namen van zeven Minions, Dave, Stuart, Kevin, Jerry, Tim, Mark en Phil. Verder dus niet.
 13. Op dit moment draait de Minions film in de bioscoop, echt een aanrader!
 14. In 2017 was er ook weer een nieuwe 2017 van Verschrikkelijke Ikke, ook met de Minions!
 15. Wist je al dat er echte Minions LEGO is en natuurlijk nog veel meer speelgoed van de Minions.

Voor echte Minions fans

Kijk hier de trailer

Martine
Vrouw van, moeder van, maar vooral mijzelf! In mijn blogs vertel ik graag over mijn persoonlijke ervaringen als een van de supermoms. Ik ben ook oprichter van eenkadovoor.nl, er zullen dan ook regelmatig cadeautips voorbij komen 🙂
Martine

Latest posts by Martine (see all)

What do you think?

1k Points
Upvote Downvote

Written by Martine

Vrouw van, moeder van, maar vooral mijzelf! In mijn blogs vertel ik graag over mijn persoonlijke ervaringen als een van de supermoms.
Ik ben ook oprichter van eenkadovoor.nl, er zullen dan ook regelmatig cadeautips voorbij komen :)

26 Comments

 1. Mijn meiden verschillen heel erg van mening.
  De jongste vind ze allemaal heel erg leuk.
  Maar mijn oudste vind toch wel Phil en Bob de leukste 2

 2. Zoasl op fb al aagegeven vind ik de Minions geen held, valt in de catergorie irritante wezens….net zoals de smurfen. Maar de kids vinden ze geweldig, en die zouden het dan ook super vinden om zoiets te winnen!

 3. Wat een leuke actie ?. Mijn kinderen vinden de Minions te gek, volgens mij hebben ze niet bepaald een voorkeur voor een bepaalde, maar ik zelf vind Stuart met de gitaar wel heel cool. ? Vandaag gaan shoppen en veel Minions tegen gekomen. Ik doe graag mee voor dat verrassingspakket. Facebookpagina ook geliked en bericht gedeeld. ?

 4. De leukste minion vind men hier koning Bob want zo zie je maar iedereen kan koning worden en hij heeft zo’n lief knuffeltje volgens Quinten

 5. Ons zoontje van 5 is dol op Bob ! Lief, schattig maar toch van niets bang !
  Een hele leuke film waar we met het hele gezin van genoten hebben !

 6. Kevin is hier onze grootste Minions held! Mijn 3-jarige zoontje Skye is helemaal gek van hem, maar stiekem vind hij ze allemaal wel heel leuk!

 7. Kevin is hier zwaar favoriet van mijn zoontje van 5. Hele dagen draait alles om de Minions. Hij zou dit geweldig vinden.

 8. ik doe heel graag mee voor mijn minion fans ! zou geweldig zijn een verrassingspakket ! wij doen heel graag mee .onze grote Minion held is Kevin !!

 9. mijn kleinzoon is de allergrootste minionheld voor mij, die kleine mannetjes maken hem heel erg blij

 10. WAUWIE!! Dit is echt superleuk!!! <3 <3 <3 Wat een ontzettend leuke en te gekke prijs gaan jullie weggeven en hoe GAAF is het om jullie via deze weg te mogen leren kennen!! Whaaa dochterlief is helemaal weg van de Minions.. met name stuart 😀 (zie foto dochterlief en stuart op facebook) 😀 Hopelijk mag ik haar onwijs verrassen met zo'n te gek verrassingspakket (ze is bijna jarig) SPANNEND!ben echt helemaal ENTHOUSIAST ????? MAAK ME GEK!! Ik ben fan hoor 😉 Heb alle stapjes gevolgd..
  ☑️ geliked
  ☑️ openbaar gedeeld…
  FINGERS CROSSED! Liefs nathalie :* ? 

 11. Woehoeeeeeeeeeeeeee super leuke actie dit !! Hiermee ga ik mn twee boys echt wel heel erg blij maken, zijn dol op de Minions. Hebben beide films en ze kunnen er geen genoeg van krijgen haha elke dag moet er wel 1 of zelfs beide films opgezet worden. En een lol dat ze hebben. De jongste zit op t moment naast me en zag jouw actie op Facebook. Mamaaaaaaaaaaa dat zijn de Minions, werd alle kanten op geschud haha zn favo is toch echt wel Kevin ! Heb t m net gevraagd 😉 De oudste kan ik t niet vragen, is momenteel niet thuis maar ik hoor m ook altijd over Stuart of Kevin. Erg leuke actie dit !! Duimen maar voor mn jongens 😉

 12. De minion op het oog do schattig en de film mijn kinderen zijn er helemaal fan van, hun minionhrld is Kevin dus daar sluit ik me bij aan.

 13. Mijn zoontje en ik hebben de film van de minions in de bios gezien, wat een superleuke film!! Kevin is voor ons de leukste minion… Hij leidt de gele vriendjes altijd weer naar een nieuw avontuur… Het taaltje van de minions proberen we wel eens na te doen maar dat valt nog niet mee!!! BANANAS lukt nog net

 14. stuart is zonder twijfel mijn HELD!!! maar ik vind ze verder allemaal leuk hoor…haha

 15. Het bericht delen op Facebook is volgens mij wel gelukt maar er vervolgens op reageren helaas niet. Dus even langs deze weg. Onze favoriete Minion is Bob, hij heeft ons hart veroverd in de Minions film. Met zijn knuffelbeer! <3

 16. Aahh dit gaat mijn kleine Minion fan helemaal geweldig vinden. Als het aan haar ligt, kijkt ze elke dag naar de Minions. Ze kan het alleen niet uitspreken en noemt ze Minimies. Ze heeft geen voorkeur en vindt ze allemaal leuk. Ik doe in ieder geval graag mee.

 17. Oehhh Minions….wat een leuke feitjes zeg. Sommige waren me ook al opgevallen maar een paar nog niet!! Ik maak dolgraag een kansje op deze leuke verrassing voor mijn dochter Mara!! Ze is dol op deze gele gekkies, en ze kan er geen genoeg van krijgen. Volgens mij is Bob haar favoriet, hoewel ze het ook vaak over Stuart heeft 😉

 18. Bob!! ik zag hem niet in jouw rijtje staan, maar Bob, Kevin en Stuart zijn hier de grootste helden van de mannen.

Review: LOL-surprise Glamper

Turtle Adventure in het Omniversum