in

Je leven makkelijker maken met deze trucjes deel 2

Jullie waren zo enthousiast over onze vorige lifehacks; dat we er nog meer gezocht hebben!  Vandaag is het tijd voor deel 2!

Het ligt binnen handbereik, je hoeft geen honderden euro’s neer te leggen, het gaat om de simpele dingen die je bijna dagelijks gebruikt. Denk aan uien of het goedje waardoor je iedere ochtend weer aanspreekbaar wordt: koffie.

Je leven makkelijker maken met deze trucjes deel 2

  1. Water, water, water. Nee, geen water bij te pittig eten. Snij een limoen door midden en zuig er even op. Weg is het branderige gevoel in je mond.
  2. Je kaas schaven is vervelend, vooral als je jonge kaas gebruikt. Stop het stuk kaas gewoon een half uurtje in de vriezer en je probleem is opgelost. Echt, het werkt!
  3. Gebruik je veel gember in je recepten en heb je moeite om het te ontvellen? Gebruik een lepel in plaats van een mesje. Het schilletje is er binnen no time vanaf.
  4. Heb je een hekel aan cadeaus inpakken? Zorg dat je cadeautasjes in huis hebt, minstens net zo feestelijk en een stuk makkelijker!
  5. Even checken of je messen wel scherp zijn, doe je met de hulp van een tomaatje. Pak een tomaat en laat de zwaartekracht haar werk doen. Snijdt het mes zonder problemen de helft van je tomaat dan is ‘ie scherp.
  6. Avocado snijden is soms wel een zooitje, snijd de vrucht daarom met schil. Zo gaat er niet veel vruchtvlees verloren.
  7. Wij hadden het er al over zout om je eten naar the next level te tillen. Helpt dat ook niet? Dan is de combinatie azijn met citroen wel wat.
  8. Dat beetje wijn dat achterblijft in je fles, kun je in een ijsblokjesvorm gieten. Heb je maar een klein beetje nodig voor een recept, dan kun je het uit de vriezer halen.

Lees hier onze vorige trucjes om het leven makkelijker te maken! Heb jij ook nog van die handige tips?

Martine
Vrouw van, moeder van, maar vooral mijzelf! In mijn blogs vertel ik graag over mijn persoonlijke ervaringen als een van de supermoms. Ik ben ook oprichter van eenkadovoor.nl, er zullen dan ook regelmatig cadeautips voorbij komen 🙂
Martine

Latest posts by Martine (see all)

What do you think?

1k Points
Upvote Downvote

Written by Martine

Vrouw van, moeder van, maar vooral mijzelf! In mijn blogs vertel ik graag over mijn persoonlijke ervaringen als een van de supermoms.
Ik ben ook oprichter van eenkadovoor.nl, er zullen dan ook regelmatig cadeautips voorbij komen :)

One Comment

Boek vs e-reader

Flashback Friday: mijn eerste eau de toilette: White Musk