in

Hoe mijn zoontje zindelijk werd

Sneller dan je denkt komt daar de tijd, zindelijk worden. Mijn dochter was redelijk snel zindelijk, zij was toen toen ruim twee jaar denk ik. Van haar kan ik mij dat niet meer zo goed herinneren (schaam schaam). Dan van mijn zoontje daarin tegen nog juist heel erg goed.  Hoe ik mijn zoontje zindelijk kreeg, lees je hieronder!

Grote jongen

Mijn zoontje was laat met kruipen (heeft hij eigenlijk ook nooit gedaan), met staan en met lopen was hij heel erg laat. Het zindelijk worden zou ook vast een groot drama worden, dacht ik van tevoren. Maar niks was minder waar. Mijn zoontje was ongeveer twee en een half jaar en was nog niet bezig met zindelijk worden. Het schijnt dat jongetjes hier ook vaak wat later mee zijn . Maar ik was er eigenlijk wel klaar mee. Al die vieze luiers, hoe groter het kind, hoe viezer de luier. Het was mooi weer en ik dacht, ik ga het gewoon eens proberen. In dit geval heb ik bij hem dezelfde methode toegepast bij het afleren van zijn speen. Dat was ook geen moeite. Zo gezegd, zo gedaan. Ik ben naar Rens toe gegaan, ben op ooghoogte gaan zitten en heb tegen hem gezegd; Rens, jij bent al een grote jongen en grote jongens hebben geen luier meer om. Grote jongens plassen op de wc. Daarna heb ik zijn luier afgedaan en tegen hem gezegd dat als hij moet plassen hij dan naar de wc moet gaan, samen met mama.

Wonder

Wonder boven wonder luisterde hij ook en heeft in de eerst week maar 2 ongelukjes gehad. Het bizarre vond ik dat hij ook gelijk ’s nachts droog was, dat was bij zijn zus wel anders. Nog een week heeft hij een luier om gekregen ’s nachts, maar nadat deze elke ochtend nog droog waren hebben we deze ook maar uitgelaten.

Toen was het dus officieel, twee zindelijke kinderen in huis en dus bye bye luiers!
Ging het zindelijk worden bij jullie kinderen ook zo makkelijk, of was er toch iets meer tijd voor nodig….

Sandra
Ik ben Sandra, getrouwd en moeder van twee ondeugende kinderen. Samen met mijn zus ben ik begonnen met dit blog, een nieuwe uitdaging waar ik heel veel zin in heb.
Sandra

Latest posts by Sandra (see all)

What do you think?

1k Points
Upvote Downvote

Written by Sandra

Ik ben Sandra, getrouwd en moeder van twee ondeugende kinderen. Samen met mijn zus ben ik begonnen met dit blog, een nieuwe uitdaging waar ik heel veel zin in heb.

2 Comments

  1. Ah heerlijk zeg, als dat zo makkelijk gaat! Hier gaat het gelukkig ook de goede kant op. Als we de luier aanhielden gaf zoonlief (net 2) soms wel aan dat ‘ie moest drukken, soms ook niet. Luier uitgelaten en dat ging al stukker beter. Wel een aantal bijna-ongelukjes, maar als het bij bijna blijft, ben ik tevreden 😉

  2. Bij mij ging het niet zo makkelijk hoor haha 🙂 De jongste was ook maar net op tijd voor school zindelijk 😀

Wist-je-datjes!

Bliksem McQueen (Cars) komt er aan!