in ,

Gelooft hij nu nog of….

Geloven in Sinterklaas; tot wanneer doe je dat eigenlijk? Ik denk dat het heel persoonlijk is én dat kinderen soms ook ons laten geloven! Lees je mee?

De waarheid…

Het is alweer even geleden, maar afgelopen voorjaar vertelde mijn zus tegen haar dochter en zoon de waarheid van Sinterklaas, hij is niet echt! Mijn nichtje was oprecht verbaasd, mijn neefje zei dat hij het allang wist. Dat weekend kwam mijn neefje logeren en voor de zekerheid waarschuwde mijn zus mij. Mijn neefje had beloofd het óók niet tegen zijn neefjes te vertellen, maar ja, de verleiding kan soms best groot zijn!

Ik weet iets…

Het was zeker twee maanden later toen we met zn allen in de auto zaten en het toevallig over mijn telefoonhoesje ging; die ik gekregen heb van Sinterklaas. Alec vertelde heel geheimzinnig dat hij een geheim wist… en ik wist eigenlijk genoeg. Ik heb het even laten rusten en later nog een keer gevraagd wat zijn geheim dat dat was! Hij wilde het eerst niet vertellen, want dat had hij zijn neef beloofd. Maar uiteindelijk zei hij ‘Sinterklaas bestaat niet!’. Ik heb het een beetje in het midden gelaten, wist ook niet zo goed wat ik er mee moest. Hij was net 6, ik vond het nog wat te vroeg om hem nu al uit de droom te helpen.

Mondje dicht

Verder heb ik hem er eigenlijk niet meer over gehoord, tot gisteren. ‘Mama, jullie hebben die cadeaus toch gekocht?!’ Oh ja, je gaat mij toch niet vertellen dat hij heel de tijd al niet meer geloofd?

Martine
Vrouw van, moeder van, maar vooral mijzelf! In mijn blogs vertel ik graag over mijn persoonlijke ervaringen als een van de supermoms. Ik ben ook oprichter van eenkadovoor.nl, er zullen dan ook regelmatig cadeautips voorbij komen 🙂
Martine

Latest posts by Martine (see all)

What do you think?

1k Points
Upvote Downvote

Written by Martine

Vrouw van, moeder van, maar vooral mijzelf! In mijn blogs vertel ik graag over mijn persoonlijke ervaringen als een van de supermoms.
Ik ben ook oprichter van eenkadovoor.nl, er zullen dan ook regelmatig cadeautips voorbij komen :)

3 Comments

  1. Jammer dat hij nu al niet meer geloofd. Mijn zoontje is 3,5 en ik vond deze Sinterklaas extra leuk omdat hij erin geloofd. En ik hoop ook dat dit nog wel even blijft. Ik zie trouwens dat we naar hetzelfde Sinterklaashuis zijn geweest.

    • Dat is toevallig; volgens mij zijn inderdaad in hetzelfde huis geweest!
      Ik vind het ook jammer dat hij niet meer gelooft, al hebben we het’echte gesprek’ erover nog niet gehad… 🙂

POLL: What’s Your Favourite TV Show? Take Our Poll

De teleurstelling van Sinterklaas avond…