in

Eigen merk of A merk

Is het A merk nu echt beter dan het eigen merk? Ik vind van niet. Mijn man is daarin tegen nogal merk gericht opgevoed, de pindakaas kwam van Calvé, de hagelslag van de Venz en de frikandellen en kroketten mochten alleen maar van Mora zijn. Ik niet, ik ben veel meer opgevoed met de minder bekende merken. Als kind vond ik dat nog wel eens lastig, ik kon mij dan nog wel eens schamen dat wij niet de Venz hagelslag hadden. Tegenwoordig kan het mij echt niet meer schelen.

Test

Voor de grap heb ik wel eens een klein testje uitgevoerd met mijn man om te kijken of hij nou echt het verschil proefde. Hij brulde namelijk altijd: ja hoor, dat verschil proef ik echt wel. Nou, ik kan je vertellen dat hij echt geen verschil proefde en nadat ik hem vertelde dat hij een eigen merk had gegeten.

Als eerste heb ik hem een glas cola gegeven van Coca Cola en daarna van een eigen merk. Dit heb ik niet tegen hem gezegd en op mijn vraag of hij nog verschil proefde tussen deze twee antwoordde hij: nee, hoezo? Ik vertelde hem toen dat hij dus twee verschillende soorten cola’s had gedronken. Welke hij lekkerder vond? Die van het huismerk! Dit heb ik ook gedaan met twee boterhammen met pindakaas en ook hier proefde hij geen verschil. De laatste test die ik bij hem uitprobeerde was met rookworst. In dit geval had hij het gelijk in de gaten. De rookworst van Unox vond hij heerlijk (nog steeds), die van het eigen merk vond hij dus echt niet lekker.  En nog steeds eet hij deze niet. Verder is hij nu ook niet moeilijk meer en eet hij gewoon wat er in huis is.

A merk

Toch zijn er wel een aantal merken die ik wel altijd van een A merk gebruik. Niet om het merkje zelf, maar door ervaring ben ik er achter gekomen dat dat net even beter werkt. Bijvoorbeeld wasmiddel gebruik ik van Ariel en wasverzachter van Lenor of Robijn.  En ook de wc reiniger gebruik ik altijd van Glorix. Verder koop ik eigenlijk gewoon wat ik lekkerder vind, maar de prijs is toch ook wel heel erg belangrijk. Want eerlijk gezegd, ik proef geen verschil tussen de macaroni van de Jumbo of van Honing. Qua prijs daarin tegen zie ik wel een verschil. Keus gauw gemaakt lijkt mij.

Wat kies jij, ga je voor de volle prijs en kies je een A merk of let je op de kleintjes en ga je ook voor eigen merk?

Sandra
Ik ben Sandra, getrouwd en moeder van twee ondeugende kinderen. Samen met mijn zus ben ik begonnen met dit blog, een nieuwe uitdaging waar ik heel veel zin in heb.
Sandra

Latest posts by Sandra (see all)

What do you think?

1k Points
Upvote Downvote

Written by Sandra

Ik ben Sandra, getrouwd en moeder van twee ondeugende kinderen. Samen met mijn zus ben ik begonnen met dit blog, een nieuwe uitdaging waar ik heel veel zin in heb.

3 Comments

  1. Soms heb ik liever het A merk, maar vaak maakt het mij ook niet zoveel uit. Zo wil ik perse Pepsi Max en Leo perse chips van Lays! En die jongens het liefst hagelslag van K3 of Mega Mindy 🙂

  2. Van de rookworst herken ik wel. Ook hier vinden we de Unox rookworst veel lekkerder dan het huismerk. Maar van het broodbeleg pak ik heel vaak het huismerk.

  3. Hier ook steeds minder Amerken. Pas zagen we dat de poedersuiker uit dezelfde fabriek komt, alleen de verpakking is iets afwijkend. Tja…dan laat ik me niet meer leiden Door de naam maar Door het produkt?

Instagram tag!

Vreselijke verjaardagen maand