Donderdag 16 september 2021 is het weer zover; dan is het de Dag van de Leidster.  Iedere jaar vieren wij dit de derde donderdag in september, sinds 2002. Het is een dag waarbij het leuk is om de mensen van de kinderopvang, oftewel Pedagogisch Medewerkers, en gastouders eens in het zonnetje te zetten! Wij geven je graag wat kadotips.

Kado voor de Leidster

Mijn jongens zitten inmiddels niet meer op het kinderdagverblijf of op de BSO, maar destijds vond ik het leuk om een cadeau te verzinnen. Ik vond het leuk om als ouder bij deze dag stil te staan! En nee dat hoeft zeker niet met het grootste en duurste kado wat je kunt vinden. Een lieve kaart of een attente verrassing zal al zeker gewaard worden.

  1. Wij verfden ooit een tissuebox en gaven er een kaart bij met de tekst ‘van jullie snotaapje’!

Geschenk namens de groep

Veel oudercommissies zullen ook iets aan deze dag doen; al zal dat per kinderdagverblijf of BSO weer anders zijn. In de jaren dat mijn kinderen er waren, werd er dit namens de groep gegeven

  1. Een vlaggenlijn met vlaggetjes getekend/ gekleurd door de kinderen
  2. Versierde theezakjes
  3. Een memoryspel met foto’s van alle kinderen
  4. Een foto van de kinderen op een papieren bloem; zodat je een mooi boeket met bloemen/ kinderen hebt!
  5. Een vriendenboekje voor de leidsters, ingevuld door de (ouders) van de kinderen. Leuk om nog eens na te lezen!

Nog meer verrassingen

Op het werk bij de Pedagogisch Medewerkers wordt vaak ook iets extra’s gedaan op deze dag. Ik kan mijn herinneren dat de afdeling van ons kinderdagverblijf een keertje een lekkere taart kreeg en een dopper met eigen naam erop. Vraag mij even niet of dat dezelfde keer was en zo ja, wat dat met elkaar te maken had! Ook werden zij een keer verras met stoelmassages tijdens werktijd, op het werk. Dat lijkt mij zelf ook heerlijk trouwens!