in

Bedtijd!

Ik ben echt dol op mijn kinderen, maar als ik eerlijk ben kijk ik ook wel een beetje uit als het weer bijna bedtijd is. Genieten kon ik van de lange avonden dat ze op bed lagen. Maar….aan alles komt een eind!

Vaste tijden

Ik denk dat bijna elke moeder wel weet hoe belangrijk het is dat je kind elke dag rond hetzelfde tijdstip naar bed toe gaan. Elke avond hetzelfde ritueeltje maakt het helemaal compleet. Ik heb dit eigenlijk altijd zo gedaan en vanaf dat ze klein waren gingen ze om 19.00 uur naar bed toe. In de winter, toen ze nog geen klok konden kijken, kon dit ook nog wel eens 18.30 uur zijn. Ook in de vakanties probeerde ik hier zoveel mogelijk aan te blijven houden. Ze sliepen goed en mama had het dan ook wel een beetje gehad.

Vroeg

Waar ik dus eigenlijk niet echt bij stil heb gestaan is dat kleine kinderen groter worden. En als ze grote worden betekend dat dus ook dat ze minder slaap nodig gaan krijgen en dus later naar bed gaan. Slik….daar had ik echt even niet aan gedacht. Tot een half jaar geleden lagen mijn kinderen dan ook nog steeds om 19.00 uur of 19.15 uur op bed. Totdat dochterlief begon te protesteren. Mam… ik ben echt nog niet moe! En ook zoonlief deed even mee. Ik ben toen maar eens gaan Googlen en wat blijkt, mijn kinderen kunnen best wat later naar bed. De norm voor hun leeftijd is: 19.30/20.00 uur (zoon) en 20.00/20.30 uur (dochter). Ze gaan nu dan om 19.30 uur naar boven, douchen en daarna nog een poosje lezen. Voor mijn dochter vind dit altijd erg fijn om te doen. In het weekend, op zaterdag, mogen ze een uurtje langer opblijven en kijken we met zijn alle nog wat tv met wat lekkers erbij.

We hebben nu dus dan toch de bedtijden maar verzet, de kinderen vinden dit echt geweldig. Mama moet er nog een beetje aan wennen….. 😉

Ik ben benieuwd; hoe laat gaan jouw kinderen naar bed?

Sandra
Ik ben Sandra, getrouwd en moeder van twee ondeugende kinderen. Samen met mijn zus ben ik begonnen met dit blog, een nieuwe uitdaging waar ik heel veel zin in heb.
Sandra

Latest posts by Sandra (see all)

What do you think?

1k Points
Upvote Downvote

Written by Sandra

Ik ben Sandra, getrouwd en moeder van twee ondeugende kinderen. Samen met mijn zus ben ik begonnen met dit blog, een nieuwe uitdaging waar ik heel veel zin in heb.

5 Comments

  1. Emma gaat slapen rond 19uur ook. Ze moet vroeg opstaan vaak dus vind ik toch wel belangrijk dat ze goed op tijd gaat slapen.

  2. Hier liggen ze vergeleken met andere kinderen ook vroeg in bed. Ze gaan meestal tussen 18:45 en 19:15 naar bed. Ze staan wel altijd vroeg op want rond 6:30 gaat de wekker. In het weekend mogen ze wat langer opblijven.

    • In het weekend mogen ze hier idd ook wat langer opblijven. Gelukkig worden ze niet voor half 8 wakker, daar heb ik ook echt een mazzel mee 🙂

  3. Bij mij gaan ze om 7uur naar boven en dan liggen ze uiterlijk half 8 wel op bed. De oudste (bijna 7) mag dan nog even lezen, maar kwart voor 8 wil ik het echt stil hebben! Ze zijn ’s morgens altijd om 6.30u wakker, dus ze moeten gewoon slapen!
    Maar van de week had ik om 19.30u nog een klasgenootje aan de deur staan! Die heb ik weggestuurd met de boodschap ‘hier slapen ze al!’

De voornamen van je kinderen tag

babyshower

7 tekenen dat je babyshower onderweg is