Voor deze week heb ik ook weer een heel lekker recept. Je kan hem heerlijk eten als lunch, maar met een kop soep erbij is het ook een heerlijke maaltijd. Wat dat is; de clubsandwich!

Lunchen!

Wie kent ze niet, de clubsandwich. Ik vind het vooral lekker als ik ergens ga lunchen, dan heb ik het idee dat ik in ieder geval nog een beetje groente en dus vitamines binnen krijg. Glas verse jus d órange erbij en ik ben tevreden. Toch dacht ik, dat moet ik toch ook zelf kunnen. En jawel, na wat experimenteren in de keuken heb ik een lekker recept voor thuis gemaakt.

Ingrediënten:

  • kipfilet ( plakjes of een stuk wat nog gebakken moet worden)
  • spek of bacon
  • wit of bruin casino brood
  • sla
  • komkommer
  • tomaat
  • augurk
  • mayonaise

Bereidingswijze:

  • Bak de kipfilet gaar in een beetje olie of boter. (als je kant en klare plakjes hebt, dan hoeft dit niet).
  • Bak de spek of bacon uit in een andere pan.
  • Rooster het brood, 3 boterhammen per persoon
  • Als het brood geroosterd is, smeer het onderste sneetje in met de mayonaise. Leg daarop de sla.
  • Leg op de sla de kipfilet (in stukjes gesneden) en leg daarop komkommer, tomaat en augurk.
  • Doe hier bovenop weer een boterham en smeer de bovenkant weer in met mayonaise.
  • Leg ook hier weer wat sla, kipfilet en komkommer, tomaat en augurk op.
  • Helemaal bovenop leg je de uitgebakken spek of bacon en leg de laatste boterham erop.
  • Snij schuin door de midden en zet de beide helften vast met een prikker.
  • Serveer op een mooi bord of stoere houten plank.

Als je het echt af wilt maken zoals ze in de restaurants doen, leg er dan nog wat naturel chip of patatjes naast.
Eet smakelijk en ik ben erg benieuwd of jullie een eigen variatie hebben van de clubsandwich!