Op weg naar de Avondvierdaagse…

Het grootste gedeelte van Nederland heeft het er volgens mij al op zitten; maar voor ons begint vanavond pas het feest… de Avondvierdaagse! Stiekem vind ik het best spannend; weet je waarom?!

Mooie herinneringen

Zelf kom ik niet uit de woonplaats waar wij nu wonen, maar vroeger liepen wij ook altijd de avondvierdaagse. Van mijn moeder begreep ik dat ik vier was toen ik voor het eerst mee liep, omdat ik dat zo graag wilde. Mijn moeder dacht ‘die loopt vast maar een avond mee, dan is ze het zat’, maar zowaar liep ik alle 4 de avonden uit 😉 Ik vond het ook echt geweldig, al kan ik mij ook nog wel wat zere voeten herinneren.

De traditie gaat voort

Hier wordt ook ieder jaar de Avondvierdaagse gelopen en vorig jaar hoorde ik er al wat moeders over. Toen zag ik het niet zo zitten, Alec is alweer bijna 7 en veel kinderen uit de klas doen ook mee. Toen ik vroeg of hij ook mee wilde lopen, antwoordde hij enthousiast ‘dat is toch dat je snoep krijgt!!’ En ja, hij wilde dus meelopen. Ik heb hem maar even in die waan gelaten, veel te leuk dat hij mee wil lopen haha.

Gezonde Vierdaagse

Dat Alec de Avondvierdaagse associeert met snoep is niet zo gek, winkel liggen vol met kettingen en andere gekkigheid voor de intocht. Vroeger kreeg ik natuurlijk ook snoep, al kan ik mij niet zo goed herinneren hoeveel. De bloemen die ik kreeg maakte ook indruk, want die mocht ik dan op mijn kamer zetten. Wat voelde ik mij groot 🙂
Uit onderzoek van de Albert Heijn wil 69% van de ouders een gezondere Avondvierdaagse; dat is best veel. Ik ga nog meemaken hoe het allemaal is en ik denk dat je het zelf zo gek maakt als je wilt. Dat blijkt overigens ook uit het onderzoek; dat het voor veel ouders een dilemma is: ‘‘Geef ik een gezonde of ongezonde snack?‘’ Het is tenslotte maar een keer per jaar. Maar ja, vorige week was het schoolreisje; ook maar 1x per jaar…

Alleen bij de intocht

Om de Avondvierdaagse zo gezond mogelijk te houden hebben de Koninklijke Wandelbond Nederland, Albert Heijn, de Nederlandse drinkwaterbedrijven, Chiquita en Jongeren Op Gezond Gewicht besloten ouders te helpen de Avondvierdaagse gezonder te maken. De komende weken delen zij aan 150.000 kinderen gratis bananen en ‘Kraanwater Graag’ bidons uit. Ik ben benieuwd of wij ze tegen gaan komen of dat we te laat zijn. Ik vind het een goed initiatief en hoop dat Alec volgt jaar niet reageert met ‘dan krijg je toch snoep?’,  maar met ‘dat was vorig jaar zo super gezellig!’

Blijf op de hoogte

Zoals gezegd; ik vind het best spannend! Naast het ‘snoep’gedeelte, ben ik ook wel heel benieuwd of Alec het gaat volhouden 😀 Maar het wordt vast supergezellig en wij houden jullie op de hoogte! Doen jullie mee met de Avondvierdaagse?

 

 

Image Credits: Pixabay.

Martine
Vrouw van, moeder van, maar vooral mijzelf! In mijn blogs vertel ik graag over mijn persoonlijke ervaringen als een van de supermoms. Ik ben ook oprichter van eenkadovoor.nl, er zullen dan ook regelmatig cadeautips voorbij komen 🙂

2 Comments

  1. Shannon Sheila 7 juni 2016
    • Martine 7 juni 2016