Geef jij een schrikkado?

We kennen natuurlijk allemaal de kado’tjes waar je kinderen mee beloont. De ‘Als je nu lief bent, dan krijg je straks een ijsje!’ of als je ‘na het winkelen krijg je een kado’tje’. Maar ken je ook een schrikkado’tje?!

Prikkado

Mijn zoontje Ryan moest pas naar het consultatiebureau, onder andere voor zijn laatste prikje, au! Ik vertelde het hem in de ochtend; zodat hij er niet heel lang tegenaan hoefde te hikken. Alec reageerde direct heel enthousiast: ‘Dan krijg je vanmiddag cadeaus!’ En dat had ik inderdaad in gedachten; een kleinigheidje omdat zo’n prik toch niet zo leuk is. Net zoals ze bij de tandarts vaak een klein speeltje mogen uitkiezen als ze het goed hebben gedaan. Is dit omkopen? Eigenlijk wel he?

In de speelgoedwinkel

Ryan hield zich natuurlijk heel groot en stoer toen hij een prik kreeg; hij wilde wel een kado’tje! Dus met een pleister op zijn arm liepen we daarna direct naar de speelgoedwinkel. Maar help, wat voor een kado’tje?! Ik had zelf iets kleins in gedachten, maar hij liep natuurlijk direct naar de grote dozen LEGO. Gelukkig kon ik hem afleiden naar het knutselschap, waar hij vervolgens Winnie de Pooh strijkkralen koos. Binnen 10 minuten liep een trotse Ryan met zijn kado van nog geen 6 euro naar buiten!

Schrikkado

Alec vond het toch maar niets dat hij geen kado had gekregen, ook al had hij geen prik gekregen. Maar nog geen twee weken later kreeg hij geen prikkado, maar een schrikkado! Hij was namelijk in de sloot gevallen tijdens een les over de waterkant, schrikken dus! En hij dus wel een schrikkado’tje verdiend, vond hij zelf. Gelukkig had ik nog een boekje liggen, dus dat kwam mooi uit. De volgende dag kreeg hij van zijn beste vriendinnentje het tijdschrift BOBO, ‘voor de schrik’. Gelukkig, ik ben dus niet de enige die schrikkado’s geeft!

En jullie, geven jullie schrik- of prikkado’tjes?

Martine
Vrouw van, moeder van, maar vooral mijzelf! In mijn blogs vertel ik graag over mijn persoonlijke ervaringen als een van de supermoms. Ik ben ook oprichter van eenkadovoor.nl, er zullen dan ook regelmatig cadeautips voorbij komen 🙂
Martine

Latest posts by Martine (see all)

4 Comments

  1. Vlijtig Liesje 8 januari 2016
  2. Martine 8 januari 2016
  3. Saskia 8 januari 2016
    • Martine 9 januari 2016